“Žatec očima věků”

Dvorak,Pitthard und SimacekMezinárodní odborný seminář věnovaný Žatci a jeho letošnímu miléniu se uskutečnil v pátek 10.9.2004 v Praze. Dějištěm akce nazvané Žatec očima věků byla historická Valdštejnova pracovna v budově Senátu Parlamentu ČR. Záštitu nad seminářem převzal předseda Senátu Petr Pithart, pořadatelem bylo Sdružení rodáků a přátel města Žatce.

Přednášeli renomovaní historici. “Jsem rád, že v budově senátu, který dnešním jednáním Žatečanů otevíráme pro podobné akce, může být seminář o historii tisíciletého města Žatce. Toto město hraje významnou roli v dějinách celé země,” řekl Petr Pithart. “Průběh semináře jsme zaznamenali a zájemci si budou moci výsledky setkání historiků přečíst ve vydaném sborníku,” sdělil předseda pořádajícího sdružení Petr Šimáček.

Seminářem o historii Žatce a jeho místem v dějinách, který se uskutečnil v budově Senátu na Malé Straně, začalo vlastní setkání rodáků ze Žatce. Oficiální část pak pokračovala slavnostním večerem s koncertem na zámku Líčkov u Žatce.