Izraelští novináři navštivili Žatec

novináři v chrámu chmele a piva

„Náplní návštěvy bylo ukázat Žatec jako lákavý turistickýá cíl s odkazem na židovskou minulost, filmařské město, dnes kandidujicí na seznam UNESCO, a naši chmelařskou tradici,“ řekl místostarosta města Jan Novotný, který hosty přivítal a doprovázel.

Prohlídka začala v Chrámu Chmele a piva s návštěvou Chmelového majáku, Labyrintu a Erbovní síně. Hosté hovořící anglicky a rusky, pak zavítali do Kláštěrní zahrady, na Židovský hřbitov, synagogu a do Historické sladovny, kde si připoměli mimo jiné natáčení filmu Yentl v Žatci.  Žatecké noviny (jak)

Starostka města Zdeňka Hamousová

Starostka města Zdeňka Hamousová

Večer odjela delegace do Karlových Varů, kde se setkali na tiskové konferenci, kterou uspořádal Nadační spolek Saaz/Žatec a sdružení rodáků a přátel města Žatce, se starostkou města Zdeňkou Hamosovou v hotelu Imperial. Starostka hovořila o židovské historii v mětě, leteckém mostě a záštity města na projektu Nadačního spolku “Zidé na Žatecku” Novináři kladli nejen otázky k historii města, ale též na možnosti turistického ruchu pro izraelské turisty. Následně vyšlo mnoho článků v izraelských novinách.